Naturen – Psykopaten

Med sitt charmerande väder kan den lura vilken stackars sate som helst att den vill väl. Med den grandiosa självbilden i sina överdrivna klimatförändringar, översvämningar, hällregn, orkaner och jordbävningar har den ett fast grepp om oss. Och hur ofta har inte meteorologerna haft fel? Naturen är tillika patologiskt lögnaktig också, med bristande självkontroll, vilket leder till att den lätt kan bli aggressiv vid exempelvis regn – och övergå till åska. Naturen saknar dessutom realistiska långsiktiga mål och agerar därför kortsiktigt, varför våra meteorologer alltid faller för alla påståenden den kommer med. Med sin oansvarighet struntar den i hur den drabbar andra. I princip tar den aldrig ansvar för sina egna handlingar och någon empati kan vi inte se skymten av.

Naturen behöver helt enkelt – precis som så många andra av oss – en riktigt bra vård och omsorg för att inte tappa kontrollen totalt över sitt eget beteende.

Om Tornevall

Fotograf, musiker, filmare. Estetikens alla nyanser i ett, kombinerat med humor och ett förflutet inom vård- nöjes- och programmeringsbranscher.
Det här inlägget postades i Predikan och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Naturen – Psykopaten

 1. Connie Tornevall skriver:

  Det bästa jag läst på länge! När man tittar på naturen så ser man hur inskränkt och enkelriktad människan egentligen är. Vi vill gärna betrakta naturlagarna som neutrala, att de inte medvetet motarbetar oss människor, utan bara finns där. Stämmer inte alls, klart att vissa naturlagar är där för att jävlas med oss. emot oss.

  1) Den mest kända är tyngdlagen.
  2) Kaos och oförutsägbarhet.
  3) Lagen om alltings jävlighet!
  4) Tingen inneboende jävlighet

  Albert Einstein lär ha påpekat att ”inget är så enkelt att det inte kan missförstås”, det är något att fundera över!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.