fbpx

Med sitt charmerande väder kan den lura vilken stackars sate som helst att den vill väl. Med den grandiosa självbilden i sina överdrivna klimatförändringar, översvämningar, hällregn, orkaner och jordbävningar har den ett fast grepp om oss. Och hur ofta har inte meteorologerna haft fel? Naturen är tillika patologiskt lögnaktig också, med bristande självkontroll, vilket leder till att den lätt kan bli aggressiv vid exempelvis regn – och övergå till åska. Naturen saknar dessutom realistiska långsiktiga mål och agerar därför kortsiktigt, varför våra meteorologer alltid faller för alla påståenden den kommer med. Med sin oansvarighet struntar den i hur den drabbar andra. I princip tar den aldrig ansvar för sina egna handlingar och någon empati kan vi inte se skymten av.

Naturen behöver helt enkelt – precis som så många andra av oss – en riktigt bra vård och omsorg för att inte tappa kontrollen totalt över sitt eget beteende.

av Tornevall

Fotograf, musiker, filmare. Estetikens alla nyanser i ett, kombinerat med humor och ett förflutet inom vård- nöjes- och programmeringsbranscher.