Statlig språkvård

Pressträffar kan vara underhållande ibland, med tanke på att man någonstans vet att de som talar oftast inte är mer än bara människor. Människor som antagligen, även använder sig av sociala medier såsom Facebook.

Med den vetskapen är det nog tur att språket som används vid pressträffarna inte är det språk, som tillämpas på Facebook eller Twitter. Detta för mig till en annan viktig fråga: Hur skulle pressträffarna och alla regeringsmöten sett ut, om alternativet hade använts i stället?

En vanlig arbetsdag i riksdagshuset

En vanlig arbetsdag i riksdagshuset

Det är nog inte helt ovanligt att cynismen, efter några år på exempelvis Facebook, stärks. I fel kretsar finner man nog att den språkvård man fortfarande värnar om här, kanske egentligen bara är en lustig liten fasad. Skillnaden nu, jämfört mot förr, är att vi numera – genom våra sociala medier – kan se in på varandras bakgårdar och få det bekräftat.

Om Tornevall

Fotograf, musiker, filmare. Estetikens alla nyanser i ett, kombinerat med humor och ett förflutet inom vård- nöjes- och programmeringsbranscher.
Det här inlägget postades i Predikan och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.