Nu har jag fått nog av den här skiten!

Nu har jag fått nog av den här skiten!

… eller när Facebook slängde ut dig – med en ursäkt.
Originaltexten hittar du här.

Ja, jag har verkligen fått nog det. Allting börjar med bilden här nedan. Facebook-filtren som uppenbarligen är baserade på både bildanalyser och troligtvis även OCR-läsning av dem (med tanke på att giraffen heilar, så har troligtvis Facebook triggat rött larm på den i systemen). I ivlket fall som helst så begärde både originalpostaren OCH jag själv en granskning av den eftersom den verkade bryta mot något. Bara några timmar senare fick jag ett meddelande från Facebook som sade att de var ledsna för det som hänt. Bilden var således egentligen tillåten att posta. Men från det ögonblicket gick absolut ingenting som det borde…

I direkt anslutning till bilden nedan följde en avstängning. I tre dygn. Trots faktum att Facebook även skickat mig en ursäkt, lyfte de aldrig avstängningen. Detta skapade nån slags totalt vansinnig momen 22-situation. Jag var avstängd utan att ha gjort något fel. Naturligtvis var min reaktion på detta allt annat än glädje.

Det största problemet jag ser här, är att Facebook har en så stor plattform att de även med detta har ganska stor makt. Samtidigt vet vi att du inte kan åberopa någon slags rättighet att få lov att använda dom. Med andra, någonstans här – i mitten av allt helvete – så kan jag också se vad Roger McNamee en gång försökte berätta om deras makt och att de faktiskt underminerar demokratin rejält med sitt beteende.

Så från och med denna punkten så kommer saker att hända, enbart utifrån hur jag hanterar min egen ”ilskehantering”…