Är du i framtiden?

Hej på dig!

Du har precis klickat dig fram via min widget ”Framtiden”.

”Framtiden” är ett litet tillägg för WordPress som talar om för dig vilken slags ip-adress du använder – ipv6 eller ipv4. Världens alla ip-adresser tog som bekant slut 2011 och man har sedan dess kämpat med att få flera att använda de nya adresser som för många år sedan togs fram.

World_IPv6_launch_banner_bg_512[1]

Utvecklingen går dessvärre väldigt långsamt och det är fortfarande ganska få internet-leverantörer som erbjuder den nya vägen ut till internet, till fullo. 6 juni 2012 var dock en historisk dag. Det var dagen då flera stora aktörer, bland annat Facebook och Google, lovat att aktivera sig för att släppa på besökare för ipv6-nätet. De tjuvstartade naturligtvis och lanserade det långt innan det var dags. Men allt sedan den officiella lanseringsdagen ser man ändå allt flera använda ipv6. Till och med Arbetsförmedlingen lär numera ha en fungerande teknik.

Är du också en av dom som äntligen har kopplats på? Det, min vän, får du reda på genom just denna widget. Tornevalls Corner är nämligen ännu en webbsida som har tekniken installerad. Utifrån användandet av tekniken ipv6, som jag starkt själv förespråkar, så är du alltså antingen i framtiden just nu – eller kanske på väg inom kort.

Hälsningar,
Tomas Tornevall