fbpx
VILKEN FORUMPERSONLIGHET ÄR DU?

KLASS A

Du är den definitiva Klass 1-användaren och mönstermedborgaren. Som administratör föregår du med gott exempel både på hemma- och bortaplan och lever som du lär så mycket du kan. Du håller dig till sak och vettigt språk oavsett situation och/eller konflikt och diskuterar aldrig saker du inte behöver diskutera. Som användare ger du dig sällan in i meningslösa debatter utan slut och som administratör är du andra människors trygghet i tillvaron.

KLASS B

Du är överlag ointresserad av ett forum om det inte gynnar dig själv. Du är mer intresserad av dina vänner och bråk när/om det hettar till i forumvärlden och du backar sällan för att hjälpa en vän i nöd, under förutsättning att du är nykter nog eller tillgänglig för att koppla upp dig. När du väl dyker upp, så efterlämnar du argument som ibland kan jämföras med en treårings och frågan är nog om du har förstått vad du håller på med. Det kan också hända, om situationen blir dig övermäktig, att du försvinner helt utan att lämna kvar några spår efter dig, mer än några tragiska minnen av hur du varit.

KLASS C

Du befinner dig på ett forum enbart för att du tror, och gissningsvis lever med övertygelsen, att det är det enda media som finns för att din röst skall bli hörd. När din röst inte blir hörd blir du arg, på gränsen till aggressiv. Samtidigt som du söker dig till andra marker för att påpeka att din röst inte blivit hörd så testar du gränserna tills du verkligen får rätt. Därefter hävdar du återigen din rätt att få göra din röst hörd. När du hamnar i blåsväder försöker du alltid hitta en svaghet hos din motståndare så att du kan flytta bort fokus från dig och därmed komma ur striden helt utan skador.

Tillsammans med KLASS O-användaren har du en del gemensamt då du är villig att spränga globen för att nå dina mål. Ni skulle dock, troligtvis, få stora problem om ni möttes på olika nivåer på ett forum där en av er är användare och den andra är moderator. Ni gillar dock att diskutera båda två, gärna långt över gränserna. Fick du bestämma så skulle ditt forum vara anarki så länge du kan vinna på det. Att ni riskerar såra andra människor bekommer er inte särskilt mycket.

Ditt motto lyder ”Det finns alltid någon som är värre än mig

KLASS D

Du är en mycket lömsk användare. Som administratör har du en mindre fanclub som följer dig vart du än går och som skickas ut på uppdrag du själv helst undviker. Du är relativt smidig, men dina okonventionella metoder lyser ibland igenom och det märks då tydligt att du mer än gärna kör över dina användare vid behov och efter eget tycke. Gärna många gånger. Du kan lätt manipulera din omgivning, vilket gör att dina användare gärna själva ber om att få bli överkörda en enda, sista gång.

KLASS E

Finns du? Din närvaro är närmast obefintlig och du sköter egentligen bara ditt. Du hamnar aldrig i konflikter med andra användare då ingen vet något om dig och du undviker helst att använda hårdare ord än ”din stolle” i en diskussion.

KLASS F

Du är nyhetsbehagets härskare. Du befinner dig alltid i närheten av en händelse eller nyhet men uttalar dig desto mindre om den själv. Vid en konflikt deltar du i den som åskådare. Är du mera känslig orkar du dock bara med att läsa första sidan. Sedan återvänder du enbart om konflikten är löst.

KLASS G

Som administratör är du hård men rättvis. Din stubin är ovanligt kort men du överlever trots detta eftersom du allt som oftast aldrig har fel när du säger något. Du är som en skugga över ditt forum och vakar över orättvisor. Du diskuterar sällan en sak två gånger och har användaren inte förstått vad du sagt första gången så är det i princip kört. Ju oftare du möter detta desto färre chanser ger du ut. Dina principer är stenhårda och ett beslut som en gång tagits är, om du fick bestämma, oåterkalleligt.

Som användare är du ute och sportar, festar eller har någon annan aktivitet för dig och du är troligtvis inte placerad bland de sedvanliga stamgästerna.

KLASS H

Du är konflikternas metalldetektor. Du suger åt dig konflikter som om du vore en svamp och du är helst enbart bara närvarande om det luktar bråk på avstånd. Du är som en haj som dras till blod och du gottar dig i andras olyckor. Har du möjlighet så deltar du även i konflikten och försöker vara så saklig du kan för att verka bättre än alla andra trots att du oftast halkar halvvägs av ren upphetsning över att du deltar i konflikten. Du ser alltid upp med att själv bli utpekad i en konflikt och du förstår antagligen inte att det är en konsekvens man får ta om man deltar. Oftast har du ingen egen åsikt utan du svansar hellre efter den som kan dela ut det hårdaste slaget. En liten forumvålds-groupie.

KLASS I

Du tar forum för vad dom är. En kul grej. Är det ett forum som har en inriktning så håller du dig till ämnet, kanske, om du inte tycker att det borde livas upp lite. Du tycker om nästan alla i din närhet. Du bråkar aldrig och håller dig på din kant men ändå i närheten av alla andra. Du trivs bra överallt och kan i princip klassas som en av goda mönsterforumisterna. Du inte bara tycker om alla, alla tycker också om dig.

KLASS J

Du är forumets advokat. Du tar alltid någon i försvar och du gör det snyggt. Ibland gör du det gärna i romanform ibland slår du bara där det gör ont. Tyvärr förstår du inte alltid ditt eget bästa och du kan för sent upptäcka att du försökt diskutera med en vägg. Men inte ledsnare blir du för det, då du är en diskussionens mästare och du älskar att prata med alla.

KLASS K

Du är svår att placera i ett lämpligt fack eftersom du stundtals i det närmaste klassas som manodepressiv. När du mår dåligt har du behov av att tala om det för alla för att få sympatier och du påstår att du mår för dåligt för att vara närvarande. Du mår dock aldrig så pass dåligt att du håller dig utanför en konflikt och kommenterar gärna andras fel och brister utan eftertanke.

Som administratör fungerar du bara till 1 %, eller inte alls och du troligtvis tar lugnande mediciner mot depressioner för att inte bli upprörd. Dessvärre lyser detta igenom när du blandar medicinerna med alkohol och du vill sällan ta en diskussion med människor som du tror kan ge dig dåligt betyg eller som du måste erkänna för att du har fel. Du väljer därför hellre att slänga ut de personer som inte passar ihop med din personlighet, helst utan motivation, då användarna kan få för sig att tala om vilka misstag du begår.

Skulle du möta dig själv på ett forum kommer du att hitta en bekantskap med många gemensamma intressen. När du inte är närvarande diskuterar ni era sjukdomar, läkare och alla som du själv anser har behandlat dig med stor orätt.

KLASS L

Du är första klassens debattör. Du är alltid saklig och sköter dig riktigt bra med glimten i ögat. Du passar troligtvis bättre på moderatornivå då du inte bara har god kontakt med människor utan även presenterar dina åsikter med argument som oftast är fullständigt vattentäta.


KLASS M

Du är forumets maskot och ansiktet utåt. Du är snäll och ibland lite för snäll men dina åsikter är ofta fullt hållbara eftersom du använder hela ditt hjärta. Du måste bara komma ihåg att använda hjärnan också. Oavsett vem du är så värnar du alltid om forumets bästa om du så skulle vara nyregistrerad eller gäst på forumet. Du anpassar dig helst efter varje forums sed och vännerna dina blir många i antal. Din kontakt med forumets användare är viktig och du kan pejla in ganska bra vad andra människor tycker och tänker.


KLASS N

Du är den snälla användaren som helst vill göra alla till lags. Har du vänner på olika platser försöker du vara på alla samtidigt. Du kan dock, tyvärr, sympatisera med andra lite för mycket. Ihop med KLASS K-användaren kan det gå riktigt illa eftersom du lätt kan vara lite för naiv och ibland lyssna på alla dina vänner lite för mycket.

I skolan var du personen som alltid sade ”Om jag inte hade haft ett förhållande så hade du varit perfekt för mig”, detta trots att vi alla vet hur ologisk den meningen är.

KLASS O

Som administratör är du saklig när du själv inte är på dåligt humör. När problem uppstår hävdar du att ett forum inte är en rättighet och påpekar att du därför har rätten att slänga ut den som inte sköter sig. Du kan ha både lång och kort stubin. Vilken längd det är på stubinen just nu, får användarna själva lista ut.

Som användare beter du dig efter eget tycke. När du hamnar i blåsväder hävdar du din rätt att som forumanvändare kunna säga vadhelst du tycker. Blir du orättvist behandlad drar du dig inte för att ta till okonventionella metoder även om det betyder att du måste spränga bort norrland för att nå ditt mål.

Du skulle avsky dig själv om du skulle få chansen att möta din egen personlighet i ett forum.

KLASS P

Du är troligtvis en ensam användare och du har många luckor i din fritid att fylla igen. Dina behov av sällskap och att få stå i centrum syns därför ibland ganska tydligt. När det är dags för debatt så vill du gärna vara den som vet bäst.

KLASS Q

Du är användaren som utger dig för att vara mer än du är. Du säger dig ha fakta men egentligen vet du ingenting. Du lägger dig i där du kan lägga dig i och du kan på sikt bli riktigt irriterande.

KLASS R

Du är forumets nörd. När du ska förklara något så gör du det helst så att ingen förstår dig, kanske för att du räknar med att alla tänker som dig. Lite Q-användare men istället så har du för mycket teknisk kunskap och för lite social kompetens. Det spelar heller ingen roll om någon annan än du själv förstår vad du säger.


KLASS S

Du är inte dig själv. Du är bitter och aggressiv och avskyr alla människor. Ditt mål är att förnedra så många som möjligt och de som går emot dig skall förföljas. Helst skall det se ut som om det är den du förföljer som skriver. Ett troll.

av Tornevall

Fotograf, musiker, filmare. Estetikens alla nyanser i ett, kombinerat med humor och ett förflutet inom vård- nöjes- och programmeringsbranscher.