Du besöker just nu en semiprofessionell amatörfotograf. Yrket som sådant förblev ofulländat på grund av att marknaden varit för gles. Med andra ord; det går inte att livnära sig på fotografering om man inte ser till att ha en stadig kundkrets. Detsamma gäller naturligtvis även musiken, vilken återigen på grund av val av genre är alldeles för snäv.

The new me.

I stället har jag valt att gå den väg jag haft bäst kompetens för: Drift och programmering. Jag brukar säga att den som har flest ip-adresser när hen dör har vunnit. Vilket är sant. Som driftare har jag cravings på adressrymder. En sann driftare överlever inte heller utan iproute2 och memoredade iptables-regler. I synnerhet inte när man befinner sig i ett ”cross-net”-paradis (i grunden består mitt hem i routingtabeller beroende på vad jag vill besöka på internet).

För närvarande är det alltså programmering som gäller. Jag har ofrivilligt fastnat i PHP-träsket, men ger mig annars gärna på C-Sharp och det finns gedigen (dock möjligtvis halvglömd) erfarenhet i perl och (gud förbjude) Ruby. Vad jag programmerar? Just nu aktiv ehandel. Det betyder alltså att om du handlar på nätet, så kanske du använder någon del av källkoden som producerats. Det mest okända, eller kända, projektet är netcurl som uppstod när data behövde hämtas från olika källor och all utdata från dessa källor såg ut på olika sätt.

Under en kort tid i livet befann jag mig även i nöjesbranschen (läs mer här). Detta innebär att jag idag driftar ett större spamfilter som uppenbarligen, med sina nära 10 miljoner uppslag per dygn (från en enda server), är i rörelse i hela världen. Detta har vi trollbranschen att tacka för, då det var här – i nöjesbranschen – allt började.

Kontakt / Länkar.

Tele/Mobil: +46855923931

Bloggen (Kontaktformulär).
Utvecklarbloggen.
LinkedIn.
Facebook.
Twitter.
Youtube.
Skype/MSN.
Instagram.
RecordUnion.