Om ”Projekt Roadrage”

– Har du funderat över något som stör dig och som borde uppmärksammas? Klicka i så fall här.

Vad är Projekt Roadrage?

Roadrage är miniserien som säger det som andra inte vågar säga. Videoklippet som ligger på denna sidan, beskriver projektet på ytterligare ett sätt både rollmässigt och syftesmässigt.

Under en extremt stressig livssituation i början av 2011 skall ett filmprojekt – som handlar om om hastighetkameror och hur människor påverkas av dem – spelas in. Vid planerandet och under filminspelningen fotograferas och beskrivs andra scenarion, som man kan möta i trafiken. Men för tidpunkten handlar dessa bara om spill-klipp och endast ett fåtal punkter dokumenteras, med foton och filmklipp. Diskussioner med bekanta leder dessutom efter viss granskning, till slutsatsen att materialet inte går publicera. Restmaterialet uppfattas som kontroversiellt och provocerande.

Några år senare återhittas materialet, utspritt på olika platser och en återstående fråga kvarstår efter att distans till klippen har infunnit sig: Varför har jag inte gjort något med det? Vissa saker har ju till och med en poäng! -Varpå ett antal avsnitt klipps i hop som någon slags pilotserie. Och serien får respons…

Roadrage hade inget namn från början. Projektet hade endast för avsikt att vara studiematerial där den mänskliga faktorn i trafiken granskades. Sidospår dök dock upp väldigt tidigt, och detta genererade också ganska direkt en ny inriktning på showen.: Samhällsproblem. Ingen har väl kunnat undgå avsnittet om näthat där Hennes & Mauritz låg i skottlinjen, i Uppdrag Granskning, fick mycket uppmärksamhet.

Hittills släppt i serien

Säsong 2

Säsong 1

Roadrage-Kortisar (Introducerades i slutet av S01)

Avsnitt som är för korta för ett sedvanligt avsnitt placeras här. De distribueras mellan säsonger samt vid tillfällen då de inte passar in någon annanstans.

Bakom kulisserna


Andra länkar

”Projekt: Roadrage” finns på YoutubeFacebook samt Twitter. Sidorna är dock bara ett komplement till den här webbplatsen, där fulla beskrivningar till videoklippen kan hittas.

På Youtube finns följande spellistor skapade

S01
S02
Kortisar

 

2 kommentarer till Om ”Projekt Roadrage”

  1. Connie Tornevall skriver:

    Om vi tar vägen mellan Klippan och Åstorp! Vägen har ju 2+1-väg eller vad det heter och hastigheten är 100 km. När dubbelfilen går ihop och blir en ja då sänker folk hastigheten trots att det fortfarande är 100 km där. De kör 70-80-90 km, men aldrig i 100 km. Verkar som om folk blir livrädda när vägen blir smalare. Vad tror du om det?

  2. Tornevall skriver:

    @Connie Tornevall: Jag inte bara tror, jag vet att väg 21 är ett misslyckande i skånsk väghistoria. 🙂

    Ett inslag om detta kommer att planeras in snart. Kollar du i spellistan på den här länken så ser du att den är inskriven redan, som ”Tjugoettan” 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.