fbpx

I ett av moderaternas nya lagförslag som, utan att någon i förväg informerats, infaller efter årsskiftet, skriver man nu att Sverige måste göra ytterligare insatser på arbetsmarknaden, för att få ut fler arbetsföra människor i ett drägligt arbetsliv. Andreas Urban (M), som tagit del av motionen, menar att vi ligger långt efter stora delar av Europa när det gäller att blunda, tjäna pengar och köra över människor och att man därför kommer införa ytterligare ett större åtgärdspaket för att motverka detta.

Död sedan 1923

Peter von Graff har varit död sedan 1923 – han dog i lunginflammation under en hård och kall vinter, medan han tvingats skotta fram bilen under ett tjockt lager snö, i en mindre stockholmsförort. I årsskiftet utförsäkras han och tvingas söka jobb. Ulrika Ivarsson på Försäkringskassan, höll under gårdagen en presskonferens där hon förklarade att man efter en internutredning upptäckt att ett flertal handläggningsärenden har felbehandlats och att bland annat Peter von Graff egentligen varit fullt kapabel att arbeta hela tiden.

Uppgrävningen startar i mellandagarna

Carl Anders Persson, en av ansvariga på den kyrkogård som Peter von Graff ligger på, fick ta del av planerna inför årsskiftet och tvingas nu att gräva upp 256000 gravar, som utretts av försäkringskassan.
– Om de fortfarande är kapabla att arbeta måste jag naturligtvis slaviskt följa försäkringskassans regler, säger han. Arbetet inleds i mellandagarna, eftersom ärendet är prioriterat av Fredrik Reinfeldt personligen. Andreas Urban säger samtidigt att detta bara är början.
– Det finns många kyrkogårdar i Sverige som aldrig blivit granskade tidigare och jag tror att det finns mycket att hämta där.

Peter von Graff vägrar kommentera beslutet och vi har förgäves försökt få tag på den som klubbat igenom det här lagförslaget på eget bevåg.

##

av Tornevall

Fotograf, musiker, filmare. Estetikens alla nyanser i ett, kombinerat med humor och ett förflutet inom vård- nöjes- och programmeringsbranscher.