fbpx

Det är ofta man hör på radio, när radiopratare tidiga morgnar ringer upp kändisar för att prata med dom. Det är egentligen inget konstigt med det alls, förutom att man kan ta reda på vad kändisen har för telefonnummer på det sättet, eftersom det ofta händer att radioprofilerna slår numret, så att ljudet går ut till lyssnarna. Det är alltså fullt möjligt att hijacka ett telefonnummer, genom att lyssna av (spela in) DTMF-tonerna när numret slås och sedan spela upp dom igen för telefonen… Hur man får fram siffrorna som slagits kan vara lite trixigare om man har en ”vanlig” telefon, men det är absolut inte omöjligt.

Lite illa är förstås detta, framför allt för personer med skyddat nummer.

av Tornevall

Fotograf, musiker, filmare. Estetikens alla nyanser i ett, kombinerat med humor och ett förflutet inom vård- nöjes- och programmeringsbranscher.