fbpx

emilyssong2009 satt Ingela och gjorde en liten melodisnutt, något hon är riktigt bra på, som hon sedan skickade till mig för utvärdering. Hon undrade vad jag tyckte. Jag tyckte den var fantastisk och att den hade potential att bli något alldeles extra. Så jag satte mig ned och samplade om den, såg till att den fick lite effekter, reverb och trummor som passade in. Den färdigställdes samma år och det var det första projektet vi gjort tillsammans, som hade blivit klart och som var riktigt lyckats ansågs det. Vi lät skicka över bidraget till di.fm (internetradio) för att få den spelad på Drum & Bass-kanalen, under bandnamnet MINT, och jag hörde talas om att folk gillade den. Vi var nöjda och sedan lät vi det hela vara.

Vi skickade in låten som ett bidrag till en tävling också och vid det ögonblicket saknade vi fortfarande en video som gjorde den rättvisa. Vi hade även fått Emily just då, vilket gjorde att titeln ”Bejeweled” passade perfekt eftersom hon var vår lilla juvel. Vi lät därför i stället tillägna låten henne.

I slutet av 2013 bestämde jag mig för att göra slag i saken, eftersom jag sett på googleresultat att låten spridit sig överallt. Så jag skicka upp den till Spotify för några dagar sedan. Samtidigt bytte jag namn på den – Emily’s Song – på inrådan från Ingela. Och nu är den alltså på plats:

Här är albumet

Den finns även på flera ställen, däribland itunes – https://itunes.apple.com/album/emilys-song-bejeweled-single/id789185902

av Tornevall

Fotograf, musiker, filmare. Estetikens alla nyanser i ett, kombinerat med humor och ett förflutet inom vård- nöjes- och programmeringsbranscher.