Big Brother 2014

Big Brother 2014

Nu när en ny säsong är på väg att dra igång av Big Brother har vi naturligtvis lite att göra med BBVote igen. Men en annan tanke har slagit mig också. De senaste omgångarna (eller, ja, allt efter 2006 snarare) har varit – enligt mig som varit involverad på ”insidan”- undermåliga. Både tekniskt och tittarmässigt. Streamingen har fungerat dåligt och tittarna kastas både hit och dit.

Den gamla Big Brother-produktionen från 2006 och tidigare hade en viktig princip med sin plattform. Man ville ha in folk på sin hemsida och sedan var utmaningen att få folk att stanna där. Det gynnade nämligen alla extremt mycket, eftersom man fick fler följare och bättre händelseövervakning i huset. Allt var samlat på ett ställe och genom att upprätta forum och chatt som var integrerad med hemsidan så hade man uppnått den ultimata tittarkretsen som var på plats dygnet runt. Det är inte så längre. Man har haft en plats för streaming och en katastrofalt dålig chattlösning integrerad. Ja, det är ju sociala medier som gäller och den forumformen görs inte särskilt bra hemma på en sida som kräver snabba händelseförlopp.

Av någon anledning sitter det nu folk i de här produktionerna och tittar på sociala medier. Man hänvisar all sin publik bort från hemsidan, in på Facebook. Alla har inte Facebook. Långt ifrån. Dessutom kommer man bort från alla streaminglösningar och folk måste ha fler saker igång samtidigt på sina datorer. Varför? Varför kan man inte bara tänka till lite? Vill man ha en bra show, som drar till sig tittare skall man ju definitivt inte kasta bort dom iallafall.

Jag hoppas att man tänker om i år.

11 reaktioner till “Big Brother 2014

  1. Befarar att det blir en lika usel produktion som när tv4-gruppen sände, eftersom det även nu är produktionsbolaget Endemol och då förmodligen herr Porseryd som håller i trådarna. Har slutat att hoppas på något bra när de är inblandade.

  2. @Gabriel: Det är nog någonstans åt det hållet jag också ser saken. Meter verkar vara det enda produktionsbolag, ihop med Adam, som jag skulle kunna peka ut som Big Brother The Ultimate Original 🙂

  3. Ja vad kan man säga? Skitkul tycker jag personligen men jag hoppas verkligen det blir en användarvänlig chatt och ett aktivt forum OM man nu skulle vilja känna för att bli lite galen på lördagskvällarna 🙂 <3

  4. @suss: Det är mig veterligen inte meter som producerar denna gången heller, så jag skulle inte hoppas för mycket. Dessvärre verkar det fortfarande finnas en extrem besatthet av sociala medier i tron att man får bättre marknadsföringsläge där. Ja, kanske är det så, men då ska man inte marknadsföra sig genom Facebook eftersom dom enbart vill ha pengarna och därmed begränsar tillgängligheten av det man vill publicera. Och där någonstans tror jag dessvärre att Big Brother befinner sig just nu.

    Jag hoppas dock att jag har fel 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.