fbpx

Nu när en ny säsong är på väg att dra igång av Big Brother har vi naturligtvis lite att göra med BBVote igen. Men en annan tanke har slagit mig också. De senaste omgångarna (eller, ja, allt efter 2006 snarare) har varit – enligt mig som varit involverad på ”insidan”- undermåliga. Både tekniskt och tittarmässigt. Streamingen har fungerat dåligt och tittarna kastas både hit och dit.

Den gamla Big Brother-produktionen från 2006 och tidigare hade en viktig princip med sin plattform. Man ville ha in folk på sin hemsida och sedan var utmaningen att få folk att stanna där. Det gynnade nämligen alla extremt mycket, eftersom man fick fler följare och bättre händelseövervakning i huset. Allt var samlat på ett ställe och genom att upprätta forum och chatt som var integrerad med hemsidan så hade man uppnått den ultimata tittarkretsen som var på plats dygnet runt. Det är inte så längre. Man har haft en plats för streaming och en katastrofalt dålig chattlösning integrerad. Ja, det är ju sociala medier som gäller och den forumformen görs inte särskilt bra hemma på en sida som kräver snabba händelseförlopp.

Av någon anledning sitter det nu folk i de här produktionerna och tittar på sociala medier. Man hänvisar all sin publik bort från hemsidan, in på Facebook. Alla har inte Facebook. Långt ifrån. Dessutom kommer man bort från alla streaminglösningar och folk måste ha fler saker igång samtidigt på sina datorer. Varför? Varför kan man inte bara tänka till lite? Vill man ha en bra show, som drar till sig tittare skall man ju definitivt inte kasta bort dom iallafall.

Jag hoppas att man tänker om i år.

av Tornevall

Fotograf, musiker, filmare. Estetikens alla nyanser i ett, kombinerat med humor och ett förflutet inom vård- nöjes- och programmeringsbranscher.