fbpx

För att förstå problemen med COVID-19 kanske man måste vara verksam inom någon form av problemlösar-bransch. Det kanske är först då man förstår vad det handlar om.

Jag har ett yrke som programmerare där vi ibland möts av rena rama galenskaperna, som mycket handlar om hur man blandar ihop system som inte alltid är redo att hantera uppgifterna man ger dom. Lite som en del sjukdomar alltså, där vissa sjukdomar trivs bättre eller sämre i olika miljöer. Samma sak gäller alltså här, det kommer ständigt nya problem på grund av bland annat ständig rörelse i infrastrukturerna – men lyckligtvis i många fall kommer dom symtom som man känner igen sen tidigare. Därför kan man lösa problemen snabbare, utifrån erfarenheterna.

När vi ställs inför saker vi aldrig sett förr däremot, så är det inte ett problem som blir löst i en handvändning heller. Det finns ett fåtal tillfällen i mitt liv där problemen aldrig blivit lösta heller. Jag betraktar COVID-19 på exakt samma sätt och därmed har FHM och alla kämpar där ute min största respekt för det de gör. Saknar ni de kunskaperna, sluta då killgissa professionalism från soffbordet hemma. Dom är helt enkelt otillräckliga.

av Tornevall

Fotograf, musiker, filmare. Estetikens alla nyanser i ett, kombinerat med humor och ett förflutet inom vård- nöjes- och programmeringsbranscher.